Процес на закупуване в Грузия

Решили сте да инвестирате в имот в чужбина? Искате ли да направите всяка ваканция незабравима, знаейки, че няма да чакате да се изнесете? Имаме за вас красиви имоти в Грузия, с нас можете да разчитате, че ще си свършим работата на 100%. По време на процеса на покупка ще направим всичко възможно, за да се уверим, че не е трудно да придобиете имота и впоследствие да го отдадете под наем .

Как се извършва изборът и последващата покупка на имот, процедурата:

 • Пишете ни или ни се обадете, за да обсъдим вашия план. Ние ще ви дадем професионален и коректен съвет. Ще обсъдим Вашите изисквания, технически параметри като размер, местоположение и др. и заедно ще изберем мечтания от Вас имот.
 • Можете също така да разгледате нашия уебсайт WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот от актуалната ни оферта.
 • Изберете начина, по който искате да разгледате имота, имате възможност да изберете онлайн оглед в реално време или личен оглед.
  Ако изберете личен оглед, ние ще се погрижим да ви заведем на огледите безплатно.
  Ще организираме огледи на място, при които нашите делегати ще се погрижат да имате достатъчно време, за да направите своя избор и да вземете решение.
  След като изберете конкретен имот, ние ще подготвим договор за резервация, а вие ще заплатите таксата за резервация, за да можем да резервираме избрания от вас имот веднага. Таксата за резервация е част от покупната цена.
  След това издавам необходимите документи за прехвърляне на собствеността (пълномощно, договор за покупко-продажба, договор за доверително управление).
 • Остатъкът от покупната цена се съхранява в адвокатска ескроу сметка в Чешката република. След подписването на договора за покупко-продажба парите се освобождават по сметка на нотариус в Грузия, където остават до придобиването на собствеността.
  Следва прехвърлянето в съдебната палата, вписване в поземления регистър и издаване на документ за собственост - така наречения "Sakutrebis Upleba".
 • След издаването на документа за собственост, водата и електричеството ще бъдат прехвърлени на ваше име.
  Какво ще платя в допълнение към горепосоченото?
 • Цената за прехвърлянето и всички услуги, свързани с придобиването на собствеността (юридически услуги, нотариални услуги и др.), е най-ниската от всички държави, в които работим, и е 1% от покупната цена на имота.
 • В Грузия няма данък върху прехвърлянето на собственост
 • Какви ще бъдат разходите за експлоатация на имота?
 • За електроенергия и вода ще плащате около 40-50 евро на месец в зависимост от потреблението.
 • Застраховката на имота ще ви струва 110 € годишно.
 • Годишна или месечна такса за поддръжка (различна за различните имоти). Таксата за поддръжка включва услуги, свързани с управлението на комплекса или сградата, в която се намира имотът ви, като: поддръжка на сградата (асансьор, стълбище и др.)
 • В Джорджия няма годишен законоустановен данък върху недвижимите имоти


Какво да правя, ако купувам празен имот или имот, който трябва да бъде ремонтиран?

Ако имотът се нуждае от ремонт или обзавеждане, ние ще ви препоръчаме професионалист.

 • Как ще се погрижим за управлението на вашия имот след покупката?

Ние ще се погрижим водата и електричеството да бъдат прехвърлени на ваше име.
Ние ще организираме събирането, посрещането, настаняването, почистването и прането за вас и вашите близки. Всички услуги са платени и са на обичайните цени в Грузия към датата на предоставяне.

 • Кой ще ми помогне с имота ми под наем?

Собствениците на имоти, които са закупили чрез нашите REALTORS®, могат да обявят имота си на нашия уебсайт БЕЗПЛАТНО.

 • Слушах, че Mojenemovitostumore.cz има готов портал за клиенти

Да, това е вярно. Ние ценим всеки клиент, общуваме дългосрочно и помагаме при последващо управление на имота. Ние не сме компания, която ви примамва да купите и с това всичко приключва. Като доказателство и нещо допълнително за нашите клиенти създадохме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТИ, достъпен на адрес klienti.mojenemovitostumore.cz, където можете да управлявате имота си - Порталът за клиенти е достъпен за вас напълно безплатно.

 

Очаквам с нетърпение нашето сътрудничество.

Сърдечни поздрави на мениджъра по продажбите за Грузия

Зураб Сидамон-Еристави