Привлича ли ви Банско като любител на зимните спортове или искате да инвестирате?

6.8.2022

Банско - красиво място, където си струва да инвестирате.

Привлича ли ви Банско като любител на зимните спортове или искате да инвестирате?

Ето един много интересен видеоклип за Банско, независимо дали сте привлечени от това място като любители на зимните спортове или искате да инвестирате, можете да намерите нашата широка гама от най-добрите недвижими имоти в Банско тук: https://www.mojenemovitostumore.com/real estate?country_id=146&city=Bansko&real_type=&relation_type=1&price_from=&price_to=&_submit=Search&fulltext=&area_to=&sea_distance_from=&sea_distance_to=&sort=&do=advertList-searchForm-submit

https://www.youtube.com/watch?v=Iw1t8e6O0H8
Банско е живописен град, известен със своята история, разположен в подножието на Пирин планина. Градът е разположен на 927 м надморска височина, в долината, където се срещат три планини - Пирин, Родопи и Рила.
От едната страна е Родопи, от другата - Рила с най-високия връх на Балканския полуостров - Мусала (2925 м), а от третата - Пирин.
Град Банско е основен административен и културно-икономически център на региона.
Той се намира на 161 км южно от летище София и на 56 км югоизточно от Благоевград, с който е добре свързан.
Банско е популярна дестинация, защото е близо до Гърция - само на 140 км от Егейско море. На 6 км от Банско се намират горещи минерални извори.
Защото Банско има всичко!
Зимният туризъм
Според европейско проучване на ски курортите в Европа, Банско е един от най-популярните курорти. Курортите са класифицирани в шест категории в зависимост от дължината на пистите. С писти с дължина от 51 до 100 км Банско е на първо място! Той е най-евтиният курорт в тази категория изследвани курорти. 75 км професионално обработени и надеждно поддържани писти, добро ски училище и ски гардероб на разположение на скиорите и сноубордистите.
27 км модерни лифтове с голям капацитет транспортират гостите бързо и удобно до пистите, които са перфектно подготвени с безупречно оборудване.
Ски зоната разполага с общо 17 маркирани писти с обща дължина 65 км, от които 9 км са ски пътища. Банско предлага уникална възможност за 16 км непрекъснато спускане. Последните 7 км от пистата, която свързва ски курорта с град Банско, са оборудвани с 40 оръдия за изкуствен сняг и осветление за нощно каране.
Общият брой на лифтовете е 23 - седем седалкови, два от които са нови, 6 влека и десет детски лифта. Има нови детски лифтове и детска ясла.