Как приходите от еврото ще се отразят на цените на имотите в България?

3.5.2023

Както може би сте прочели някъде, България иска да приеме еврото. И въпреки че това ще отнеме известно време, планираната дата за приемане е 2025 г.

Как приходите от еврото ще се отразят на цените на имотите в България?

Еврото има своите предимства, но какво означава то за пазара на недвижими имоти в България?

Много чуждестранни инвеститори и банки от Германия, Франция или Скандинавия, например, инвестират само в Еврозоната, тъй като по този начин намаляват валутния риск. Една от причините, поради които България е толкова привлекателна за инвестиции, е, че има ниски цени на имотите и една от най-евтините работни сили в ЕС. С приемането на еврото България ще привлече много повече чуждестранни инвеститори. Българските заплати ще започнат да се изплащат в евро, средната заплата ще се увеличи и покупателната способност ще нарасне.

Първата инвестиция, която идва на ум на средностатистическия гражданин, е в недвижими имоти. Цените в София вече са почти толкова високи, колкото в други европейски градове, така че туристическите дестинации остават единствените места, където ще може да се купи имот. Лихвените проценти по ипотечните кредити в България са на най-ниското ниво в ЕС. Вероятно е също така България да привлече повече чуждестранни туристи, тъй като на хората не им се налага да обменят пари. Възможността да се плати за мечтания имот на брега на морето в евро също ще окаже влияние върху вземането на решение от страна на потенциалния купувач.

Ако харесвате България и сте обмисляли възможността да инвестирате в имот - за собствено ползване или за отдаване под наем, сега е моментът. Тогава ще бъде по-трудно да намерите мечтания имот, тъй като цените ще се повишат, а конкуренцията ще се засили.

Използвайте нашите услуги, за да закупите апартамент преди приемането на еврото, и не само ще имате безплатна почивка и красив живот край морето, но и ще се възползвате от възможността за 50% поскъпване през следващите години. Ние инвестираме по подходящ начин. Бъдете част от нашата история. Ние сме изцяло на ваше разположение на адрес

WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ