Кои са популярните дестинации за чуждестранни купувачи?

1.12.2023

През последните години Албания става все по-популярна сред чуждестранните купувачи на имоти.

Кои са популярните дестинации за чуждестранни купувачи?

Тази малка, но разнообразна страна с прекрасен климат, богата история и достъпни цени на недвижимите имоти предлага интересна възможност за инвестиции. В тази статия ще разгледаме някои от най-популярните места в Албания за чуждестранни купувачи, които искат да инвестират в този бързо развиващ се пазар.

Крайбрежната ривиера на Албания:

Най-известните места в Албания изобилстват в крайбрежната ривиера, която се простира по протежение на Йонийско море и е известна с девствените си плажове, кристално чистите си води и очарователните си крайбрежни градове. Места като Ксамил, Химара и Дерми са се превърнали в популярни дестинации за чуждестранните купувачи на имоти. Независимо дали търсите вила на брега на морето или уютен апартамент с изглед към морето, Албанската ривиера предлага разнообразни възможности за недвижими имоти.

Град Дуръс

Град Дуръс се намира на 34 км от албанската столица Тирана и историята му датира от 627 г. пр. В него вече се намира най-голямото пристанище в Албания, а в момента се изгражда ново яхтено пристанище за суперяхти. Този проект ще съчетае завладяващата история на Дуръс с луксозния сектор, за да създаде емблематична крайбрежна дестинация за яхтсмените.

Исторически градове: Гирокастър и Берат:

Гжирокастър и Берат са очарователни дестинации за тези, които умеят да ценят историята и архитектурата. Със своите добре запазени къщи в османски стил, калдъръмени улици и уникална смесица от история и съвременност тези градове са популярни сред чуждестранните лица, търсещи имоти. Инвестирането в традиционна каменна къща или реновирана вила може да осигури уникално и автентично преживяване.

Влоре, вратата към юга:

Влоре е процъфтяващ крайбрежен град с голям потенциал за чуждестранни инвеститори. Благодарение на стратегическото си местоположение и близостта до Ривиерата и националните паркове, той става все по-популярна дестинация за купувачите на имоти. Развиващата се инфраструктура и наличието на удобства превръщат града в ценна инвестиционна възможност.

Напредващи туристически дестинации:

Новопридобитата популярност на Албания доведе до появата на нови горещи туристически точки и инвеститорите, които търсят добра възможност, трябва да следят за райони като Саранда, Шенджин и Велипоже. Тези дестинации предлагат недвижими имоти на достъпни цени и потенциал за значителна възвръщаемост, тъй като туризмът там се разраства и ще продължи да се разраства.